Skills versenyek

WorldSkills, EuroSkills

A WorldSkills a szakmák világbajnokságának is nevezett verseny, ahol a világ több mint 60 országának legjobb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat 60-nál is több szakmában. A EuroSkills ennek európai változata, ahol a kontinens legjobbjai vetélkednek. A legutóbbi WorldSkills-t a dél-koreai Goyangban rendezték 2022 őszén, a következő EuroSkills Gdanskban lesz lesz ez év szeptemberében, míg a WorldSkills sorozat 2024-ben folytatódik Lyonban.

WorldSkills Hungary

A Worldskills International szervezetében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara látja el a WorldSkills és EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokat, delegálja a versenyzőket és a szakértőket a nemzetközi versenyekre. Ennek összefogására hozták létre a WorldSkills Hungary programot.

Skills Hungary
Tovább a WorldSkills Hungary honlapra

A Skills IT konzorcium

A Skills IT konzorcium célja a tehetséggondozás az informatika ágazathoz tartozó szakmákban. A Skills IT legfontosabb feladata a WorldSkills és EuroSkills hazai válogatóinak megrendezése, valamint a kiválasztott versenyzők felkészítése az európai-, valamint a világversenyre az informatikai szakmákban.

A Skills IT konzorcium tagjai a HTTP Alapítvány, a Gloster Infokommunikációs Nyrt., a GetCon Hungary Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke. A Skills IT további támogatója a Cisco Magyarország és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum.

A Skills IT a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai partnereként az alábbi három kategóriában szervezi a válogatókat és felkészítéseket:
  • informatikai rendszerüzemeltető
  • webfejlesztő
  • szoftverfejlesztő