Olivér Tajvanon: felkészülés a WorldSkills 2024-re

Mrakovics Olivér, a fiatal magyar webfejlesztő versenyző, nem mindennapi kalandban vett részt Tajvanon, ahol egy kihívásokkal teli felkészülési versenyen, a Skills Cooperation Workshop 2024-en próbálta ki magát. Az esemény célja, hogy a résztvevők maximálisan felkészüljenek a szeptember közepén kezdődő lyoni WorldSkills-re, ahol a világ legtehetségesebb fiatal szakemberei mérik majd össze tudásukat.

Olivér a felkészülési verseny során számos kihívással szembesült, több alkalommal is meg kellett küzdenie technikai problémákkal. Azonban, az ilyen helyzetekben mutatott kitartása és ügyessége igazán emlékezetessé tette teljesítményét. A tajvani, koreai, marokkói és japán versenyzőkkel való megmérettetés során a fiatal versenyző mindvégig helytállt, és számos új tapasztalatot is szerzett.

A versenyről hazatérve így mesélt: „Ez az élmény nemcsak technikai tudásomban, hanem személyes fejlődésemben is sokat jelentett. Izgalmas volt látni, hogyan készülnek a különböző országok tehetségei, és hogyan közelítik meg ugyanazokat a problémákat eltérő módon. Rengeteg új kapcsolatot építettem, és a technikai kihívások során is jelentős fejlődésen mentem keresztül.”

A Skills Cooperation Workshop 2024-ről készült összefoglaló videó elérhető itt.

Olivér további sikereit és a WorldSkills 2024-es szereplését izgatottan várjuk, hiszen a felkészülési versenyek élményei és tanulságai biztosan nagy hatással lesznek a közelgő nemzetközi megmérettetésre.