EuroSkills Graz 2021: Mérő Bálint aranyérmes Grazban!

Fantasztikus sikerrel zárult a EuroSkills Graz 2021 szakmai Európa-bajnokság. A webfejlesztő kategóriában Mérő Bálint elképesztő fölénnyel maga mögé utasítva az egész mezőnyt nyert aranyérmet.

Bálint a budapesti Neumann János Technikumban szeretett bele a kódolásba, így hivatásának is a webfejlesztést választotta. Még középiskolai évei alatt, barátaival együtt fogott neki a Redmenta névre hallgató tesztkészítő rendszer kifejlesztésének. A projekt az évek során igazi sikersztori lett, ma az iskolák egy jelentős része a Redmentát használja a diákok által megszerzett tudás mérésére.

2019-ben barátaitól kapta a tippet és a bíztatást, hogy induljon el a Skills IT konzorcium által szervezett EuroSkills válogatón. A három fordulós megmérettetést magabiztosan megnyerte, így kiharcolta a jogot az európai versenyen történő indulásra.

Egy hosszú és fáradtságos felkészülési időszak következett, ami a grazi verseny egy évvel történt elhalasztása után még hosszabbra nyúlt. Sisák Zoltán WorldSkills és EuroSkills szakértő irányítása alatt végzett sok-sok munkájának meg lett az eredménye. Bálint már az első versenynapon nyújtott teljesítményével az élre került, előnyét a másik két napon nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményével csak tovább növelte. Végül az osztrák és a kazahsztáni versenyzővel együtt állhatott fel a dobogóra, annak is a legmagasabb fokára.

Szívből gratulálunk Bálintnak és a felkészítőknek!

es2023_mobil
balint_es2021_1
fejlec_7_1920x500_72ppi
fejlec_4_1920x500_72ppi
fejlec_2_1920x500_72ppi
fejlec_5_1920x500_72ppi
PlayPause
previous arrow
next arrow