Finisben a felkészülés a WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenyre

Az utolsó szakaszához érkezett a felkészülés az idei szakmai világbajnokságra. Az IT-s versenyzők október 8-án indulnak útnak Dél-Korába, ahol Goyang városa ad othont a nyolc informatikai szakma versenyének.

A Skills IT konzorcium szakértői által irányított, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara által támogatott 135 napos intenzív fekészülésből már alig három hét van hátra. A szoftverfejlesztőknél Szirják Csaba koordinálja a szegedi Lakos Bence felkészülését. Sisák Botond webfejlesztő versenyző a jövő évi EuroSkillsre kiválasztott Hidvégi Jánossal együtt készül együtt Sisák Zoltán irányítása alatt. Bóné Áron Csőke Jánossal dolgozik a minél jobb szereplés érdekében, kettejük munkáját Papp Ádám, Áron tavalyi EuroSkills ezüstérmes csapattársa segíti.

A szakértők elmondása szerint okozott némi megtorpanást a sanghaji verseny lemondása miatti bizonytalan helyzet, de miután tisztázódott, hogy Dél-Korában megrendezik a versenyt, a fiatalok újult erővel vetették bele magukat újra a felkészülésbe. A fiúk rengeteg munkát végeztek már eddig is, de a hátralevő napokban még nagyobb terhelés vár rájuk. Mindhárom szakember optimistán nyilatkozott, a magyar IT-s versenyzők tehetségük és felkészültségük alapján ott lehetnek az élmezőnyben.

Drukkoljunk együtt Bencének, Botondnak és Áronnak!

Bóné Áron és Papp Ádám

Sisák Botond és Hidvégi János