EuroSkills 2023 informatikai rendszerüzemeltető nemzeti válogató Linux felkészülési anyagok

A Cisco Hálózati Akadémia (rövidebb nevén NetAcad) az NDG együttműködésével létrehozott egy gyakorlatorientált Linux kurzust azok számára, akik most ismerkednek a nyílt forráskódú világgal. A Linux Unhatched tanfolyam tananyaga pár óra alatt elsajátítható Linux alapokat tartalmaz. Az oktatási felület sajátossága, hogy az írott anyag mellett tartalmaz beépítetten egy dedikált virtuális Linux szervert, melyben azonnal kipróbálhatók a leírt parancsok, eljárások. Mindehhez csak internet kapcsolatra és egy böngésző programra van szükség.

A tananyaghoz való hozzáféréshez a következő linken keresztül egy Netacad kurzusba kell beiratkozni: https://www.netacad.com/portal/web/self-enroll/m/course-1109439

A linkre való kattintás után, jobb oldalon az ‘Enroll Now’ résznél meg kell adnod az országod, születési dátumod hónapját és évét majd a ‘Next Account Details’ gombra kell kattintanod. A megjelenő mezőkbe meg kell adnod kereszt- és vezetékneved, e-mail címed és egy egyszerű matematikai feladvány megoldását. Majd a ‘Submit’ gombra kattintva visszajelzést kapsz az oldalon és e-mailben is a sikeres beiratkozásról. Ha rendelkezel már Netacad azonosítóval, akkor a profilodban szereplő e-mail címet és nevet add meg. Ebben az esetben azonnali hozzáférést kapsz a kurzushoz.

Ha eddig még nem voltál regisztrált hallgatója a Cisco Hálózati Akadémiának, akkor a rendszer új azonosítót hoz létre számodra. Ehhez először a kapott emailben található link segítségével igazolnod kell az e-mail címed valódiságát, majd néhány alapadatot kell megadnod, végül el kell fogadnod a rendszer használatának szabályait. Ezután már te is elkezdheted böngészni a kurzust.

Később a netacad.com oldalon bejelentkezve a ‘Skills Junior Linux Unhatched’ kurzusnév alatt találod meg a tananyagot.

További felkészülési anyagok: