EuroSkills 2023 webfejlesztő nemzeti válogató

A Skills IT konzorcium – együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával – 2022. február és április között rendezi meg a EuroSkills 2023 szakmai Európa-bajnokság hazai válogatóját webfejlesztő (Web Development) kategóriában.

A háromfordulós válogatóversenyen dől el, hogy ki képviselheti Magyarországot a versenyszámban.

A versenyen nem csak a már megszerzett szakmai tudásra leszünk kíváncsiak, hanem sokkal inkább arra is, hogy mennyire vagytok képesek gyorsan megtanulni és sikerrel alkalmazni az új ismereteket, valamint arra, hogy mennyire vagytok szorgalmasak és kitartóak.

A válogatóversenyen történő eredményes szerepléshez a jelentkezőnek az alábbi feladatok elvégzésére kell képesnek lennie:

  • egyszerűbb grafikai feladatok elvégzése tetszőlegesen választott szoftverrel (pl. Photoshop, GIMP)
  • egyszerűbb reszponzív weblapok tervezése és kivitelezése (HTML/CSS)
  • egyszerűbb frontend fejlesztési feladat JavaScript segítségével
  • egyszerűbb szerveroldali feladatok programozása egyénileg választott programnyelv segítségével

A verseny háromfordulós lesz:

  • A február 21. és március 10. között zajló első fordulóban maximum két-három napos munkát igénybe vevő, kliens oldali projektfeladatot kell otthon elkészíteni, elsősorban HTML/CSS és JavaScript felhasználásával.
  • A legjobb 6 versenyző kap meghívást a 2022. április 2-án sorra kerülő középdöntőre.
  • A döntőre április 25. és 27. között kerül sor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár rendezvényének keretében. Erre már csak a legjobb 3 versenyző kap meghívást. A záró fordulóban a nemzetközi versenyhez hasonló összetett feladatot kell megoldani. A döntősökre nagy értékű nyeremények is várnak.

A kiválasztott versenyző felkészítése a nemzetközi versenyre már 2022 májusában elkezdődik. Ennek során otthoni készülésre és néhány egynapos helyszíni tréningre kerül sor. A szakmai világbajnokság előtti 6 hónap intenzív felkészítéssel telik majd. Mindez azt jelenti, hogy a versenyző a megélhetést is biztosító ösztöndíjas juttatás mellett teljes munkaidőben és folyamatosan készül a versenyre.

A nevezés feltételei:
Olyan fiatalok jelentkezhetnek a versenyre, akik 2023-ban még nem töltik be a 26. életévüket, vagyis akik 1998. január 1-jén vagy azt követően születtek.
Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez a fent részletezett témakörökben legalább alapszintű jártasság szükséges.

A jelentkezési határidő 2022. február 21. (hétfő) éjfélkor lejárt.