A magyar csapat megállíthatatlanul készül a lyoni WorldSkills 2024-re

Már kevesebb, mint száz nap van hátra a 47. WorldSkills-ig, ami Franciaországban, Lyonban kerül majd megrendezésre. Az IT szakmák három kiváló informatikus versenyzővel képviseltetik magukat, akik már jelenleg is intenzív felkészülés alatt állnak, hogy a legjobb formájukat hozzák a nemzetközi megmérettetésen.

A csapat tagjai között szerepel Koncsik Zsolt, informatikai rendszerüzemeltető, aki a tavalyi EuroSkills versenyen kiemelkedő teljesítménnyel Európa legjobbja lett. Zsolt a jelenlegi előkészületek során is kiemelkedő eredményeket ért el, amelyek megerősítik pozícióját a verseny favoritjai között. Részt vett a SpainSkills versenyen is Madridban, ahol további nemzetközi tapasztalatokra tehetett szert.

A webfejlesztő Mrakovics Olivér szintén aktívan készül a nemzetközi versenyre, magabiztosan győzte le a külföldi riválisait a finn nemzeti Taitaja versenyen is, amely kiváló felkészülési lehetőséget biztosított számára a lyon-i világbajnokságra.

Stefán Kornél, a harmadik IT-s versenyző, az üzleti szoftverfejlesztés területén készül bizonyítani. Kornél legutóbb az Albert Einstein Cup 2024-en indult, ahol a Speed Programming kiegészítő versenyszámban ért el első helyezést.

A közelgő WorldSkills verseny izgalmas lehetőséget kínál Magyarország számára, hogy megmutassa tehetségeit az informatikai szakmákban. Büszkék vagyunk versenyzőinkre, akik kemény munkájuk és elhivatottságuk révén méltó képviselői lesznek országunknak.

További sikeres felkészülést és kitűnő eredményeket kívánunk mindhármuknak a szeptemberi WorldSkills versenyen.