Állami szintű elismerés a bajnok magyar informatikus csapatnak

Állami szintű elismerésben részesültek a lille-i EuroSkills 2016 versenyről hazatért magyar csapat tagjai, közöttük az Enterprise ICT Team versenykategóriát megnyerő három debreceni fiatalember is, akik a versenyen kapott pontszámok alapján megszerezték a "nemzet legjobbja" kitüntető címet is. A Nemzetgazdasági Minisztériumban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár fogadta a 22 versenyzőt és az őket felkészítő szakértőket és szakmai szponzorokat.

A versenyzők ilyen magas szintű elismerése is rámutat arra, hogy a kormányzat a szakképzés fejlesztése és támogatása mellett tette le a voksát. Varga Mihály megköszönte a felkészítő szakértők, valamint a szponzorok fáradhatatlan és áldozatos munkáját, mellyel nem csak saját szakterületükre, de a teljes magyar szakképzés sikereire irányítják rá a figyelmet. Kiemelte, hogy a szakképzés fejlesztése korántsem fejeződött be sőt, a szakképzésben résztvevők számának másfélszeres emelése, a szakképzésben érintett gazdálkodó szervezetek számának pedig két és félszeresére történő emelése a cél 2018-ig.

Parragh László ismerősként köszöntötte a megjelenteket, hiszen már Franciaországban volt alkalma közelről is látni, hogyan versenyeznek hazánk legkitűnőbb fiatal szakemberei. Elmondta, hogy a Kelet európai régióban, Magyarország elsőként pályázott és nyerte el a jogát annak, hogy EuroSkills versenyt rendezhessen 2018-ban Budapesten, melynek az előkészületi munkálatai már elkezdődtek.

Mindketten példaértékűnek nevezték a magyar versenyzők Franciaországi szereplését és az ott elért eredményeit.

Forrás: skillshungary.hu